Nabavite najbolji električni bicikl!

O nama

Lektira.hr je web portal namijenjen svima koji trebaju brzu i efikasnu pomoć kod čitanja, razumijevanja i pisanja lektira. Na ovom portalu možete pronaći analize i kratke sadržaje djela iz hrvatske i svjetske književnosti, koja se obrađuju kao školske lektire za osnovne i srednje škole. Portal sadrži više od 250 najvažnijih lektira. One su za potrebe naših čitatelja prepričane i analizirane u dovoljno kratkom formatu kako bi svakome bile jednostavne za čitanje i posve razumljive.

Na ovom portalu želimo vam pružiti dobro obrađene, skraćene sadržaje lektira, te vam tako pomoći da sva djela, čak i ona najzahtjevnija, pročitate s lakoćom i razumijevanjem. Uz pomoć naših obrada, moći ćete sami jednostavnije napisati vlastitu lektiru. Jednostavnost i sažetost lektira na ovom portalu pruža vam bolji uvid u određeno djelo, bez obzira koliko je ono u svom originalu opširno ili komplicirano. Naše lektire pisane su primjereno uzrastu kojem je djelo namijenjeno, kako bi svatko od naših čitatelja, bez obzira na dob, imao koristi od njih, s obzirom na njegove zahtjeve škole.

Lektire s portala Lektira.hr ne služe samo učenicima, već i njihovim roditeljima, koji žele na brz i jednostavan način dobiti uvid u knjige koje njegovo dijete čita i obrađuje; profesorima kojima treba dodatna pomoć u izradi nastavnog sadržaja, te svima onima koji trebaju pomoć u obradi lektire ili jednostavno vole čitanje s razumijevanjem.

Naše lektire primarno su okrenute prepričanoj radnji, ali u gotovo svakoj lektiri na ovom portalu možete pronaći i analizu djela te karakterizaciju likova. Općenita analiza djela uvest će vas u tematiku djela i razjasniti vam njenu ideju, dok ćete analizom likova bolje razumjeti neke njihove postupke i tako bolje shvatiti samu radnju. Za kraj, na našem portalu možete pronaći i bilješke o autorima čija djela smo obradili.

Ako tražite biografiju nekih autora čija djela još nemamo obrađena na našem portalu, možete ih pokušati pronaći na našem portalu Biografija.com, na kojem, osim biografija pisaca, možete pronaći biografije i mnogih drugih poznatih i značajnih javnih osoba.

Nadamo se da će vam ovaj portal biti koristan servis, pa da na brz, jednostavan i razumljiv način rastumačite djelo koje čitate za lektiru, te vam tako pomoći da što bolje napišete i vlastitu analizu.

Pitanja za ponavljanje >>